MENÜ

A zsíros bőr nem csak a tinédzserek problémája. Számtalan felnőtt nő küzd a fénylő, nem egyszer aknékkal tarkított bőr problémájával.

A bőr a szervezet első számú védelmi vonala, véd a hőmérsékletváltozástól, a kórokozóktól. Éppen emiatt odafigyelést és megfelelő gondoskodást igényel. A zsíros bőr pedig fokozottabb figyelmet igényel, hiszen ha elhanyagolják, hamar fénylő hatást kelt, ráadásul az aknék kialakulásának is kedvez.

A zsíros bőr

A zsíros bőr nem csak életkori sajátosság. Igaz, hogy tinédzser korban a legjellemzőbb, hiszen ekkor nagy mértékű hormonális változások zajlanak le a szervezetben, de felnőtt korban is könnyen előfordulhat. Nem egyszer öröklött tényezők is szerepet játszanak kialakulásában. Az androgének, vagyis férfi hormonok túlzott mennyisége is zsíros bőr kialakulásához vezethet.

A zsíros bőrnek alapvetően két típusa van, olajos és ?száraz?. Olajos bőr esetén a bőrfelszín (főként az arcon) fénylő, könnyen kialakulnak az aknék és mitesszerek, azonban ezek eltávolítása sem nehéz feladat. Száraz bőr esetén ugyanúgy jellemző a faggyúmirigy túltermelés, tehát kialakulnak az aknék és mitesszerek, eltávolításuk azonban nehéz, a bőr sokkal érzékenyebb.

A kialakulás okai?

Stressz?

Környezetszennyezés (a levegőben található ?kosz? elzárja a pórusokat)?

Mozgáshiány?

Helytelen táplálkozás?

Fogszuvasodás?

Vitaminhiány?

Zsíros és fűszeres ételek?

 Túlzott só fogyasztás?

Öröklött tényezők

Ápolás- otthon

A zsíros bőr ápolására számtalan modern kozmetikai készítmény alkalmas, a legfontosabb azonban, hogy a mindennapokban használt tisztítószereket is gondosan válasszuk meg. A hagyományos szappanok szárítják a bőrt, lúgosító hatásuk tovább erősíti a seborrheát.

Elengedhetetlen, hogy naponta alkalmazzunk arctisztító szereket, melyek megakadályozzák a pórusok elzáródását. Fontos, hogy a bőr legfelső, elhalt hámrétegét rendszeresen eltávolítsuk bőrradírok segítségével. Ezt követően a megtisztított bőrfelületet hidratálni kell.

A külső ápolás mellett figyelmet kell fordítani a megfelelő táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra is. Naponta legalább két-három liter folyadék szükséges ahhoz, hogy a nyirokrendszeren keresztül kiürülhessenek a szervezetben felhalmozódott méreganyagok. Emellett a magas vitamintartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása is segít a bőrápolásban.

 

Hírek

 • ♥♥♥♥Divathírek a mindennapokból!♥♥♥♥
  2011-07-12 12:52:21

  A 2011 Júliusa kicsit más mint a többi.Vadócabb és sokkal több izgalmat rejt magával.Ime pár hasznos tipp nehogy valami nemkívánt baki megváltoztasa a kedved.


  Keresd a baglyokat!

  -COOL! Itt az új mánia a bagoly!Hozd újra divatba régi baglyos ékszereidet akár új akár régi.Sőt még ha a mamádnak is akad pár ilyen kincse nyugodtan kérd el tőle.A bagoly a tudományok és az értelmesség jelképe..Na mit szólsz?.. :D


  Party Time!
  -COOL! Nyári buliba szeretnél olyan sminket készíteni ami egy igazi dívához méltó? 5 egyszerű lépésben meg is valósíthatod!! 
   -1.Alapózóval tedd egyenletessé a bőrödet,majd púderrel fixáld!
   -2.Szemhéjtussal húzd ki a felső szemhéjadat.Ne pislogj amíg megszárad.
   -3.Szempillaspirállal fésüld át a pillákat.
   -4.Jöhet a piros rúsz - ezt helyetesítheted sötétebb ajakfénnyel.
   -5.Leheletnyi csillogó arcpirosítóval fejezd be.

Szavazás

Segítenek az oldalon lévő tanácsok??
Úgyahogy :s
Igen :D
Nem :(
Asztali nézet