MENÜ

Ne egyél össze vissza ha hízni szeretnél.Egyél haszosat de mégis olyat ami kalóriákban kazdag.
Egyél húst minél több  menyéségben de emellé sportolj és igyál minél több folyadék..ezek nélkül nem ér semmit..sőt az sem segít ha zsíros kenyeret eszel csokival vagy BigMac menüvel tömöd tele a hasad..kövesd ezek a tanácsokat ha azt szeretnéd hogy egy kicsivel többet mutasson a mérleg nyelve!! :D


A fogyókúrákról, az elhízás milliókat érintő problémájáról újságok, tv-műsorok tucatjai szólnak. Zsírégető, alakformáló és egyéb, biztos módszert kínáló programok ezreit adják el a túlsúllyal rendelkezőknek, gombamód szaporodnak az újabb és újabb fogyókúrás módszerek.
Kevesebb szó esik azonban az emberek egy másik csoportjáról: azokról, akik pont ellentétes problémával küzdenek, és nem megszabadulni szeretnének a kilóktól.
Ők azok, akik mindenáron felszednének pár kilót. Van köztük, aki izmot, van, aki a nőiesebb formák érdekében egy kis zsírt szeretne magán látni. Ők arra vágynak, hogy a mérleg nyelve egy kicsit jobb oldalra térjen ki, amikor legközelebb ráállnak.
Mivel a WellnessCafe olvasóinak táborában is akadnak olyanok, akik nem a fogyókúrázók közé tartoznak, hanem épp hízni szeretnének pár kilót, az ő segítségkérő leveleik hatására álljon itt néhány tipp, ami segíthet céljaik elérésében.

Miért akarsz hízni?  

A hízásvágy hátterében több indok húzódik. Sokan soványnak látják testüket, és úgy vélik, hogy nem elég férfiasak vagy nőiesek, annak ellenére, hogy súlyuk normális. Ez esetben nem indokolt hízni, bár pár kiló felszedése rendszeres testmozgással vagy anélkül is akadálytalanul megoldható.
Mások soványsága valós, hátterében pedig egészségügyi problémák találhatóak. Ezek okát (például pajzsmirigy-túlműködést vagy az emésztőrendszer betegségeit, pszichés okokat) fel kell tárni és mielőbb meg kell oldani. Ilyen esetekben fordulj azonnal orvoshoz, ne próbálkozz öngyógyítással!

Vannak, akik alkatilag vékonyak, vagy most estek túl valamilyen nagyobb betegségen. Számukra is van segítség: ha valaki egészségesen szeretne felszedni pár kilót, és nincs komolyabb egészségügyi problémája, a legjobb, ha többet mozog. A legjobb, ha például úszik, súlyzós edzésekre jár – ezekkel ellentétben a hosszútávfutás, a több órás kerékpártúrák erre nem a legalkalmasabbak, hisz épp ellenkező hatást válthatnak ki.
A sport mellett az energiabevitelt, elsősorban a szénhidrát és fehérjebevitelt kell növelni. A nagyobb energiabevitel az izomtömeg és zsírtömeg gyarapításában egyaránt segíthet, a táplálékkiegészítők fogyasztása mellett ezen elsősorban a hagyományos úton javíthatsz.

A hagyományos hízókúra alapjai
 • Fontos a fokozatosság az elfogyasztott étel mennyiségének növelésében, mivel ennek hiányában gyomor és bélpanaszok léphetnek fel, a túl gyors súlygyarapodás pedig szervezeted egészét megterheli.
 • Naponta legalább 5-6 kis étkezésre van szükség, de ha nagyon céltudatos vagy, akár éjjel is felkelhetsz megenni egy-két kefírt, inni egy kis turmixot.
 • A roboráló (felerősítő) étrendben fontos, hogy a szokásosnál valamivel több fehérjét egyél – ebből is főleg jó minőségűt, könnyen emészthető formában. A legjobb, ha sovány húsok, zsírosabb tejfélék, tejtermékek kerülnek asztalodra.
 • A tojás is gazdag tápanyagokba, és nagyon sok étel készítése során felhasználható, ez a kreativitásodon múlik.
 • Cereáliákból, aszalt gyümölcsökből, olajos magvakból is többet ehetsz, mint idáig.
 • Ha kicsit több zsírt szeretnél felszedni, (és nincsen problémád a vérlipidértékeiddel), bátrabban fogyaszthatsz vajat, margarint, tejfölt és cukrot, cukorral készült termékeket is.
 • Törekedj az egészséges táplálkozásra és a minél több pihenésre.

Kövessük a fenti tanácsokat, és a mérleg nyelve pár hét után ki fog lengeni, jelezve, hogy a vágyott pár kilóval gyarapodott végre tömegünk. Ha személyesen felkeresünk egy dietetikust, pontosan megtudhatjuk mennyi energiát kell bevinnünk az egészséges súlygyarapodáshoz és hogyan állítsuk össze étrendünket.

Hogy sovány vagy-e, vagy normális a testtömeged, megtudhatod, ha kitöltöd honlapunkon található állapotfelmérő kérdőívünket! 18-19 éves kor alatt a BMI önmagában nem alkalmas a fizikai állapot megítélésére.

 

 

Hírek

 • ♥♥♥♥Divathírek a mindennapokból!♥♥♥♥
  2011-07-12 12:52:21

  A 2011 Júliusa kicsit más mint a többi.Vadócabb és sokkal több izgalmat rejt magával.Ime pár hasznos tipp nehogy valami nemkívánt baki megváltoztasa a kedved.


  Keresd a baglyokat!

  -COOL! Itt az új mánia a bagoly!Hozd újra divatba régi baglyos ékszereidet akár új akár régi.Sőt még ha a mamádnak is akad pár ilyen kincse nyugodtan kérd el tőle.A bagoly a tudományok és az értelmesség jelképe..Na mit szólsz?.. :D


  Party Time!
  -COOL! Nyári buliba szeretnél olyan sminket készíteni ami egy igazi dívához méltó? 5 egyszerű lépésben meg is valósíthatod!! 
   -1.Alapózóval tedd egyenletessé a bőrödet,majd púderrel fixáld!
   -2.Szemhéjtussal húzd ki a felső szemhéjadat.Ne pislogj amíg megszárad.
   -3.Szempillaspirállal fésüld át a pillákat.
   -4.Jöhet a piros rúsz - ezt helyetesítheted sötétebb ajakfénnyel.
   -5.Leheletnyi csillogó arcpirosítóval fejezd be.

Szavazás

Segítenek az oldalon lévő tanácsok??
Úgyahogy :s
Igen :D
Nem :(
Asztali nézet